Kontakt
Mierzyn 17, 13-334 Łąkorz
Jesteśmy rodzinną firmą z Warmii i Mazur, która łączy w sobie naturę ,tradycję i jakość . Od 1997 roku specjalizujemy się w produkcji kapusty kiszonej, ogórka kiszonego, surówek i przetworów warzywnych . Surowiec do produkcji pozyskujemy z własnych pól uprawnych o powierzchni ok. 1300 ha, które znajdują się na terenie tzw. Zielonych Płuc Polski, w sąsiedztwie jezior, lasów i rezerwatów przyrody. Stosujemy własne receptury i tradycyjne metody produkcyjne przekazywane z pokolenia na pokolenie. Posiadamy liczne certyfikaty i systemy jakości. Dzięki naszej pasji i zaangażowaniu dostarczamy klientom produkty wysokiej jakości.
W trosce o zdrowie i harmonię z naturą stosujemy organiczne metody upraw naszych surowców.
Naszym priorytetem jest zapewnienie klientom świeżych i zdrowych produktów. Dlatego korzystamy z własnych surowców, które rosną na czystych glebach Warmii i Mazur w otoczeniu jezior i rezerwatów. Stosujemy organiczne środki uprawy roślin, aby zminimalizować negatywny wpływ chemicznych środków na nasze produkty a w konsekwencji zdrowie konsumenta.
Wytwarzane przez nas produkty określa się mianem superfoods co oznacza żywność funkcjonalną, która przejawia się szerokim działaniem na ludzki organizm. Współczesna medycyna przekonuje, iż kiszonki to doskonała profilaktyka w wielu chorobach. W naszych produktach sympatycy znajdują zdrową i przede wszystkim smaczną alternatywę. Szczególnie zalecamy spożywanie kiszonek w okresie jesienno- zimowym. Produkty bogate są w witaminy i kwas mlekowy, są niskokaloryczne.
Dążymy do najwyższych standardów jakości, czego dowodem są liczne certyfikaty i systemy.
Wysoka jakość i doskonałe walory smakowe naszych wyrobów to wynik naturalnych procesów fermentacji a także świeżych i wyselekcjonowanych warzyw pochodzących z własnych pól uprawnych o powierzchni ponad 1300 ha. To również wdrożony międzynarodowy system Globalgap, który zapewnia bezpieczeństwo żywności dla pierwotnej produkcji rolnej. Firma posiada liczne certyfikaty jak wymieniony GLOBALGAP, certyfikat Zgodny z Artykułem 35 Ustawy 1 Rozporządzenia (UE )2018/848w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych, certyfikat zintegrowanego systemu zarządzania jakością BRC, certyfikat systemu „Jakość Tradycja”, a także certyfikat Najwyższa Jakość, które są potwierdzeniem naszych starań w tworzeniu doskonałych produktów. W trosce o to aby nasze wyroby zawsze były smaczne i bezpieczne dla naszych konsumentów, budujemy nowoczesną kwaszarnię , która będzie jedną z niewielu w Europie.
Przekazujemy wartości od pokoleń, tworząc nasze produkty poprzez naturalny proces kiszenia.
Firma powstała z przekształcenia gospodarstwa rolnego o tym samym profilu produkcji. Od czterech pokoleń podtrzymujemy tradycję rodzinną, która jest przekazywana z ojca na syna. Kapustę i ogórki kisimy naturalną metodą wykorzystując nasze sprawdzone receptury oraz surowiec pochodzący z własnej uprawy. Dzięki temu, możemy zapewnić naszym klientom nie tylko niepowtarzalny smak, ale także przyjemność korzystania z produktów, które zostały stworzone z pasją i pełnym szacunkiem dla tradycji naszej rodziny.
Zakład działa zgodnie z systemem
Posiadamy własne, bardzo duże zaplecze
Dysponujemy własną
Działamy pod stałym nadzorem